„Együtt a zene szárnyán” című projekt

Pályázó neve: Vállalkozók Területi Ipartestülete
Projekt címe: Együtt, a zene szárnyán
Támogatás összege: 3.587.850 Ft
Projekt megvalósításának kezdete: 2020.09.01.
Projekt befejezésének határideje: 2021.04.30.

A projekt célja az Iparoskör megbízásából zenei rendezvénysorozat megvalósítása, helyi zenei előadók részvételével, helyi közreműködők bevonásával. Két fő célt tűz ki maga elé: a fiatalok, a középfokú oktatásban résztvevők megismertetése az akusztikus zene sajátosságaival, előadásával, hangszereivel. Ugyanezen célt szolgálja az Ipartestületi rendezvény is. Másrészt az így szerzett ismeretek alapján, valamint a zeneszerető közönség részére előadások, produkciók bemutatása helyi előadók és közreműködők részvételével. Ezt a meglevő rendezvények kulturális programja keretében, illetőleg 2 alkalommal önálló előadás formájában valósítja meg. Cél az utcazene meghonosítása a városban.

Programunk indokoltsága, egyrészt a fiatalok virtuális világban való „létezése”, s tevékenységünk folyamatában annak emberi közelségbe visszaterelése, valós kapcsolatok és közösségi élmények megélése

Vállalkozók számára zenei élmény biztosítása

Meglevő rendezvények kulturális programjában helyi előadók szerepeltetése, a helyi közönséggel és az idelátogatókkal való megismertetése.

8 rendezvényből álló akusztikus rendezvénysorozat, amely elősegíti a Kultúra és a szabadidő városa, és a kapcsolatok városa célok megvalósulását.

Fenti céljaink jelenleg fehér foltként jelentkeznek a település kulturális palettáján. Ilyen jellegű rendezvények, programok nincsenek.
A program alapvetően hiányt pótol. kevés a könnyűzenei rendezvény, azok is jellemzően a nagy rendezvényekhez kapcsolódnak. Programunk új szín lenne a kulturális palettán. A fiatalok számára közösség-szervező helyszín, a városba látogatók és a helyben élők számára pedig program, attrakció. Felpezsdítené a kulturális életet, közvetve a helyi gazdaságot is – szállásadók, vendéglátók, kereskedők, szolgáltatók számára új igényeket generál. A rendezvénysorozat sikeres megvalósítása a későbbiekben megismételhető, évente megtartható, több elemmel bővíthető, megvalósítható új színfolt a város életében.